Welcome

Today I would like to offer my own ideas, my unique style and a professional engagement to design and shape.

”Simplicity is the keynote of all true elegance.”

– Coco Chanel

 

 

Kenny

Wow vilken rivstart

Jag kan inte förstå det, det slog mig i torsdags kväll, ”imorgon öppnar jag min egen restaurang”. Det var extremt surrealistiskt, och vilken start vi fick. Vi öppnade 11:30 med Påskbuffé på Långfredagen, det var sammanlagt omkring 120 gäster på två sittningar fram till 15:00.

Och lördagen bjöd på ca 40 gäster. Detta var alltså bara buffé-gäster, sen har vi haft golfspelare som kommit in och fikat och ätet korv och macka m.m. En fantastisk respons och glad miner. Jag har min ambition att vi ska leverera kvalité, god mat och den bästa servicen varje dag! och få alla gäster att känna sig välkomna och sedda. Alla är välkomna hos mig på Alvhems Kungsgård.
Fick så otroligt mycket blommor igår på premiärdagen. <3 Kärlek

 

 

Before and after Alfhems Kungsgård

Hej alla vänner

Nu är jag äntligen klar! Renoveringen och inredningen är helt komplett och jag är verkligen toknöjd med resultatet! Det ideella arbetet från klubbens medlemmar som har varit helt avgörande, de har målat, lagt golv, lister sytt gardiner ja you name it! Fantastiska människor! Sen har jag fått sätta min egen prägel och design.

Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi öppnar restaurangen på riktigt med mat kiosk och bakverk 🙂 det känns helt otroligt, jag förstår fortfarande inte vad jag ger mig in i. Men kul och utmanande är det. Ingen dans på rosor dock, men på måndag ska jag göra prov för alkoholtillstånd så håller tummarna för ännu ett steg i rätt riktning.

Som sagt, premiär Långfredagen 14 April med en härlig påskbuffé. Hemmainlagda sillar, Laxpaté, Kungsgårns frestelse, Gravad lax, Ostar, Romsås och mycket mer står uppdukat 11:30-15:00 Fredag och Lördag (14-15 april) , Ring gärna och boka bord för att säkra en plats 0303-336570 eller besök och följ oss gärna på https://www.facebook.com/alfhemskungsgard/ för att boka genom meddelande. 

Tack snälla för allt stöd! Ni är bäst! 

<3 Kenny

Det konstanta arbetet

Att vara egen företagare är ju ingen dans på rosor, men jäklar va tur jag har, som har stödet hemifrån. Jag startar inte upp något i norrland där jag inte känner någon eller kan få tips och råd. Jag bor hemma hos mamma och Johnny nu under Restaurangprojektet, dels för att jag trivs med dom och så är det väldigt nära jobbet, bara 8 km (fågelvägen 2 km) jäkla skog i vägen 😉

 

Vi alla tre har varsitt företag, Johnny sitter med sin Fogservice, mamma Bed&Breakfast+Café och jag kör resturang. Så från 05 på morgonen sitter jag och J på kontoret med 2 kannor kaffe var (y) 

Det är gött att vi kan hjälpas åt, han ger mig tips (ganska mycket) om hur det är att driva ett företag med anställda, jag har bara varit egen förut och det är extremt mycket enklare. Nu är det 100 grejer man ska tänka på, men har man det strukturerat från början och följer den så kan det inte gå fel.  Jag hjälper dom också, i den mån jag kan =) 

Det som är kul på Kungsgårn är att jag får sätta min egen prägel. Ale GK storsatsar verkligen på den nya looken och omstruktureringen av banan vilket kommer blir så sjukt bra! Det ligger verkligen i tiden, modernt snyggt och praktiskt. Så är du golfare tycker jag verkligen du ska ta dig hit, miljön är oslagbar! Även om du vill avnjuta god mat i naturskön miljö på mark med anor från 1528, det nuvarande Herrgårdshuset är från tidigt 1800-tal.

Jag får som sagt tycka till om väldigt mycket, har ju lite erfarenhet av inredning ^^ och mycket gör jag själv, när jag gjort TV ska allt ske så jäklans snabbt och då har man ett team som hjälper till. Det har vi absolut nu också men inte i den kvantiteten. Här är det med eldsjälar i klubben som lånar ut sina kunniga händer. Nytt golv, nymålat, nya toaletter, stolsdynor, gardiner etc.

Jag själv målar, syr och tapetserar. Beställer, köper in grejer samtidigt som planeringen med alla tillstånd måste ske i rätt ordning. Det är många bollar i luften men gött då att börja jobba 05, då hinner man med så sjukt mycket! Vill ju även hinna skriva lite här och publicera bilder på processen! Det är snart dags för FÖRE & EFTERBILDER!!

Beställde ett vinglasställ i guld/mässing från Kitchenlab.se (ej spons),, det har man ju vart van vid….

-Hej detta är Kenny Eriksson, inredare och scenograf, vi skulle vilja ha…. (okej kanske inte riktigt så men nära på) =) ((i alla välmening))

Nu får man snällt betala för sig, och det har jag inga problem med! Allt annat är på låtsats. Can’t wait to share the pics with you guys!! 

 

 

Nu ska jag iväg och tvätta stolar på restaurangen!

 

KRAM /Kenny

Sanningen

Livet är sjukt oförutsägbart, min ungdom var kantad av motgångar och psykiskt ovälmående, men ifrån det har livet tagit mig på resor som jag aldrig kunnat drömma om. 

(i korta drag)

I gymnasiet skulle jag bli skådespelare, sedan modedesigner vilket ledde mig till Florens sen hem och jobbade på Thorskog Slott i städet/servisen samt sydde gardiner och kuddar. Modedesign spåret glödde i mig så en flytt till sthlm för fortsatt försök. Kom in i tvbranschen, och började karriären genom att assistera scenografen för  stjärnorna på slottet, sen rullade slitet och jobben in, vissa gratis, vissa lågbetalda, ALLA slitsamma!! men sjukt kul och utmanande.

Vilka år i TV, framför kameran, bakom kameran. ROLIGA jobb! det är det som driver mig, att det ska vara kul att arbeta! Jag älskar att jobba, utvecklingen finns alltid framför en.

MEN det finns alltid baksidor, och jag har kämpat mot mitt psykiska mående hela livet, och fortsätter än idag. Efter mina senaste TV-projekt där glöden slocknat kände jag mig inte alls tillfreds med mig själv. Gick helt enkelt in i den berömda väggen i November förra året. 

Jag orkade inte ta tag i något, varken hemma eller i jobbet, och motgångarna avlöste varandra. Vart ska livet ta vägen? Man tänker inte i positiva banor under dessa tider, även fast man vet att dessa stunder kommer i skov. 

EN PAUS!

Ja en paus var precis var jag behövde, och så landade KUNGSGÅRN’ i mitt knä som ett brev på posten. WOW! En ny utmaning, och en extrem sådan! VI KÖR!


På tal om oväntade saker som händer, vet ni vem som kommer och besöker mig i helgen? Im gonna paint ya’ a picture:

Ni vet den killen i gymnaiset, han som var snyggast, roligast till och med ordförande i elevrådet, HAN! han som alla var kära i. (även jag) Han heter Micke KW, han och hans fantastiska tjej kommer hem till mig i sthlm över helgen!! Det visade sig att han är uppväxt i huset där mamma bor nu med sin man. haha small world! Men IGEN, oförutsägbart är ju bara förnamnet!  


Hehe jag och Nathalie (Micke KW’s tjej) har redan laddat upp för selfieTIMES ikväll ^^nä då skämt åsido. Men på riktigt, tänk var livet ändras och vart det kan vända. Ge aldrig upp! Din tid är nu och den kommer även sen, du måste bara se möjligheterna <3

Kärlek och önskar er alla en trevlig helg

/Kenny

Kungsgårn’ 06- ?

Jag var uppe på restaurangen i går eftermiddag, lite mulet men man känner att våren är på väg. Här på uteserveringen kommer man kunna avnjuta en god lunch, en härlig AW med gänget eller bara ta en glass och kaffe och njuta av den fantastiska miljön.

Det ligger mycket arbete framöver, lokalen håller på och renoveras och jag får sätta en liten personlig touch på stället ^^ SUPERKUL! Sen ska fasader, räcken, terassgolv osv spolas av med högtryckstvätt och fräschas upp. Allt för att ni som gäster ska få en fantastisk upplevelse.

Min främsta uppgift och mål med denna utmaning är att skapa en trivsam miljö för matgästen, golfspelaren och fikabesökaren. Alla är välkomna och alla är lika mycket värda. Lokalen är handikapp-anpassad för rullstol, både i matsal och toalett. Allt för allas trivsel.

Detta är så spännande och det är tokmycket att tänka på men jag är uppe på kontoret kl 06 varje dag med ett leende på läpparna 😀

Nu är kl 07:03, kontorstiden är slut och jag ska iväg till Kungsgårn’ <3

HEJ HOPP /Kenny