To inspire at least one person

Brukar folk säga att du inte kan? Det har jag fått höra hela mitt liv…

Min mamma driver ett Bed&Breakfast http://aletingstad-bb.se i Skepplanda norr om Göteborg.

När jag är ledig mellan projekt eller tar mig ledigt så åker jag alltid hem till västkusten, dels för att umgås med familjen men också för att jag får vara med och utforma ”looken” på rummen. Nu är dom igång med att bygga en lite mindre version av huvudbyggnaden ”Torpet”, Lilla Torpet kommer innefatta ett loft med dubbelsäng, nedre våning med kök och vardagsrum med bäddsoffa, med plats för upp mot 4 personer.

Jag är väldigt mycket för återvinning och skapa nytt med gamla och små medel. Oavsett om du inte är utbildad målare eller snickare så kan man förändra och skapa roliga unika möbler. Det försöker jag mig på hela tiden. Ingen ska säga, ”det där kan inte du”. Det har det varit på tok för många under åren som gjort.

Vi har alltid så länge jag växt upp haft en vit hallmöbel med mässingshandtag, men denne möbel är från början av 80-talet och som allt annat då var även denna byrå ursprungligen BRUN (?!). Men när tidigt 90-tals mode var på tapeten där allt skulle vara Vitt, fick den ett nytt utseende.

Nu är det således min tur att sätta tänderna i denna slitna möbel och återigen ge den nytt liv så den klarar ytterligare 35 år.

Jag har valt att måla den svart, behålla mässingshandtagen och addera guld detaljer samt en härlig dyna med ett fräckt modernt tyg.

Jag använder mig av Svart matt lackfärg från Caparol, en guldprayfärg som ger en halvglansig yta (finns olika beroende på vad man önskar) samt trälim då jag ska limma fast listerna igen

  

Hur ska man börja? Ett jävlar anamma är bra, sen.. Fråga!

Jag visste bara att jag ville fixa iordning möbeln, så jag frågade i färgaffären, dom tipsade om att slipa bort ett lager av den vita färgen, detta är för att den nya färgen ska ha något att fästa i. Jag hade också turen att ha en slipmaskin till hands, om man inte har det (vilket inte är vanligt att ha liggandes på kammarn) så går det utmärkt att slipa förhand med ett fint slippapper, (detta för att inte skada och göra repor i träet).

Efter slipningen får man torka bort dammet/färgen med en torr trasa, innan det är dags att måla.

 

I följande inlägg kommer fortsättningen och resultatet (??!!)… stay tuned

To inspire at least on person

Glöm inte att du själv sätter gränser för din kreativitet.

/Vision of Kenny

2 Responses to To inspire at least one person

  1. Mikaela skriver:

    Jag älskar detta! Keep the blogging going!

Leave a reply